Jag ska precis lyxa lite med en fuktmask med LCA-komplex och tänkte passa på att skriva varför det kan vara bra att lägga till detta steg i hudvårdsrutinen.

Det är många frågar varför man ska använda ansiktsmasker när man redan har bra serum och en massa cremer i sitt badrumsskåp. Man kan säga att detta steg är som en intensivkur för huden, ett bra sätt att tillföra en stor mängd nyttiga ämnen på kort tid.

Det finns ansiktsmasker för alla hudtyper och olika hudproblem och de kommer i en mängd olika varianter.
Det kan vara t.ex djuprengörande, bakteriedödande lera, återfuktande crememasker, reparerande & kylande gelmasker eller lyftande och lystergivande peel off masker som bildar en film som du sedan försiktigt drar bort från huden.

Valet för denna kväll kommer i form av en creme och är välbehövlig i den torra kylan vi har nu.

EA PRO Mask

En bra ansiktsmask innehåller en hög koncentration av aktiva ämnen och ger snabba synliga resultat. Ofta tillverkar man dessa för att ingredienserna inte kan användas i andra produkter för ansiktet av olika orsaker.

Här är lera ett ganska självklart exempel på varför tillverkarna valt att lägga till ett extra steg i hudvårdsrutinen någon gång per vecka.
Lera är en effektiv ingrediens som både renar huden och suger åt sig överflödig talg och smuts från porerna och hudens yta och lämnar ett friskt, klart utseende.

Dock har lera egenskaper som du inte vill att din lätta dagcreme ska ha. Vit, grå, röd eller grön färg, en tjock konstisens som stelnar och inte kan lämnas på ansiktet för länge utan att torka ut huden istället för att rengöra den.

En annan anledning är att vissa ämnen ändrar egenskap i samband med solljus och kan påverka huden negativt och därför inte passar i produkter som är avsedda för dagligt bruk.

Med en bra produkt gör 15 – 20 minuter 1 – 2 gånger / vecka en stor skillnad, både på kort och längre sikt

Om du ändå är skeptisk till vad som fungerar och inte kan jag i alla fall lova dig en stund av total avslappning.
Tänd ett doftljus och låt veckans stress rinna av dig medan masken verkar.

(Här brinner ett ljus med Honug & Havre från Klinta som är min absoluta favorit till badrummet)
Honung & havre
Trevlig helg