Brilliant Smile – Sveriges ledande metod för klinikblekning av tänder

Brilliant Smile är den ledande metoden i Sverige för säker och effektiv tandblekning och resultaten är mycket tydliga – i genomsnitt 7 nyanser vitare för ett behandlingstillfälle (enligt Vitapan Classic organiserad enligt vitnyans). Upprepade behandlingar krävs normalt inte för att uppnå ett tillfredsställande resultat. Brilliant Smiles klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat på ett bekvämt sätt. Behandlingen utförs på klinik vid ett tillfälle och det tar sammanlagt 1-1,5 timmar. Man börjar med putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras gelen totalt tre gånger.

Kommer jag få ilningar?
Vid användning av andra tandblekningsmetoder är biverkningar såsom känslighet och ilningar är mycket vanliga. Lyckligtvis är biverkningar mycket sällsynta vid tandblekning med Brilliant Smiles produkter. Den främsta orsaken till detta är att vi bara använder gel med neutralt pH- värde (7), vilket innebär att blekningen inte kommer att etsa tandytan eller förändra emaljmolekylernas struktur. Dessutom innehåller våra geler ingredienser som motverkar ilningar, stärker tänderna och reparera skador på tandemaljen. Detta innebär i slutändan att patienten faktiskt får friskare och starkare tänder. En annan typisk orsak till ilningar och sensibilitet vid tandblekning är ljusblekning med lampa som avger värme, t.ex. laser. Detta är mycket smärtsamt och obehagligt för patienten och kan faktiskt skada tandnerven permanent. Vår ljusenhet, Brilliant Smile Plasma LED, är mycket effektiv utan att avge värme. Dessutom är plasmaljus inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder.

Efter behandlingen
Vid slutet av behandlingen erbjuds applicering av NanoSeal Total+ på tänderna. Detta är en lösning som innehåller nanostrukturerat fluor vilket återuppbygger och remineraliserar emaljen direkt. NanoSeal Total+ minimerar risken för ilningar och gör det dessutom möjligt för patienten att äta och dricka vad som helst direkt efter behandling.

Brands